Om mig


DSC02141

Maria Skräddare är ett litet skrädderi, som befinner sig i gårdshuset på Kolmilavägen 34 i Piteå. Sömnad har alltid funnits i mitt liv, sedan min mamma lärde mig att sy som liten. 1988 öppnade jag mitt skrädderi i en liten källarlokal på Prästgårdsgatan i centrala stan, där jag delade lokal med min syster. Första året arbetade jag halvtid i skrädderiet, men när jobben började att strömma in, så fanns inget annat än heltid att tänka på. Efter några år i källarmörkret, flyttade jag upp i dagsljuset till en annan liten lokal, en bit bort på Prästgårdsgatan. Där stannade jag till 1998, då mitt andra barn föddes. Vi byggde om ”uthuset” hemma på gården och flyttade verksamheten dit. Där befinner jag mig fortfarande, dygnet runt ibland.

Jag arbetar med det mesta inom sömnad. Jag utför ändringar och lagningar. Byter blixtlås i jackor, byxor, kjolar, klänningar, väskor, skoteroveraller m.m. Jag syr upp gardiner, överkast, kuddar m.m. Jag klär om dynor till båtar, husvagnar, soffor och stolar. Jag arbetar även i läder och mocka. I mån av tid, syr jag även upp nya plagg enligt önskemål.

För några år sedan började jag designa och tillverka läder och pälsväskor och pälskuddar av garanterat återvunnen päls. Mina handgjorda smycken är egentillverkade av silver, sötvattenspärlor, läder och rostfritt stål. Lamporna är gjorda av tyll och organza.

Produkterna kan ni köpa i min web-shop eller direkt i mitt skrädderi.



Responsiv hemsida levererad av Wiseweb